Bryg Nr. 95 Løjm Weihenstephaner Weissbeer

Uncategorized

Lørdag d. 7. april bryggede vi 265 liter Weissbeer.

Vi har brugt Weihenstephaner gær, fordi vi synes denne type øl smager fremragende.

Brygdagen forløb rigtig godt. Vi fik testet vores nye 150 L gryder samt vores nye fødevaregodkendte 3/4″ slanger, indkøbt i Italien. Formålet med slangerne var at pumpe urten lidt hurtigere til gæringstanken. Vores køler og pumpe kan sagtens følge med. Vi halverede tiden så vi nu kan pumpe 265 L på en lille halv time, hvilket er fremragende.

Der var fint gang i gæringen, næsten med det samme, så mandag eftermiddag var vi på en FG på 1010 og onsdag på 1008. OG var 1055. Gæringen er forløbet eksemplarisk, start på 19 grader og med en max. temperatur på 24 grader.

Nu venter vi bare på at tappe gær på onsdag, og at gæren får ryddet op. Tapning den 28. april.