Lidt af hvert.

Vi har fået lavet en fantastisk udsugning over vores gryder. Damp og varme suges ud omgående. Lyddæmperen gør at det stort set ikke larmer. Vi lader også udsugningen køre, på lav hastighed, efter vi har brygget, derved udtørres gulve og så videre. Styringen gør at vi kan regulere hastigheden trinløst. En hygrostat slukker for udsugningen når den ønskede fugtighed er opnået.

 

 

 

 

150 liter tank under fyldning i vores lagerkælder. Temperaturen er i vinterhalvåret ideelt til undergæret øl.

For første gang forsøger vi at lave undergæret øl, en Dobbelbock (130 liter). Vi har flyttet vores 150 liter gæringstank ned i lagerkælderen. Temperaturen er, om vinteren, tilstrækkelig lav til at det kan lade sig gøre uden yderligere tiltag. Det bobler lystigt dernede.

Nis damprenser flasker.
Mogens og Per tapper og sætter kapsler på.

 

 

 

 

 

Travlhed med tapning af Doppel Bock.
Kæderen er 12m lang, 4m bred og 1,7m høj.
Det giver god plads til lagring samt fremstilling af undergæret øl.

 

 

Monstermill forstærket med stag på begge sider. Trækket fra motor hev siderne skæve i forhold til hinanden, og låste valserne. Fungerer nu upåklageligt!

 

Spulestativ, så vi kan fylde en hel kasse flasker med rense væske, på en gang.
Efter 2 dages i blød-sætning renses med flaskerenser.
Spuleplade lægges over kassen og denne vendes på hovedet for tømning.
Spulestativ sættes over kassen inklusiv spuleplade, og det hele vendes på hovedet. Så kan der spules med trykpumpe. Strålen når min. 3 meter op ved fri spuling.

 

 

Inden tapning steriliseres flaskerne med 100°C damp. En besværlig omgang, men det er nødvendigt for at flaskerne er helt rene. Vi anvender 400 – 600 flasker ad gangen.