![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2017/04/Vand-I-gryde-300x199.jpg)
Vi starter dagen med at varme vandet til mæskegryden. Vi skal bruge ca. 150 – 170 liter, men vi har heldigvis en stor 21Kw gennemstrømnings vandvarmer som kan opvarme vandet til omkring 50°C mens vi fylder gryderne. Dette sparer enormt meget tid. Den resterende opvarmning klares med 17Kw gasblus under vore 150 liter gryder og 26Kw under mæskegryden.
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2023/03/Maeskegryde-fyldes-med-vand-scaled.jpg)
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2023/04/Braender.bmp)
Vi tilsætter mælkesyre for at regulere vandets surhedsgrad. Malten regulerer også selv surheden, så vi rammer det niveau som er ønsket, PH. 5,2 – 5,4. Vi kontrollerer selvfølgelig PH værdi i løbet af processen. Under Urt kogningen falder PH. værdi også en smule og det er vigtigt at det jo er PH. niveauet i gæringstanken der betyder noget. Salte og mineraler tilsættes i henhold til opskrift og øltype. Når vandet er opvarmet til 74°C er vi klar til at komme den valsede malt i, stille og roligt under omrøring. Når malten er tilsat plejer temperaturen at ramme de 67-68°C vi ønsker, ellers må vi varme efter mens vi cirkulerer mæsken med en pumpe. Man skal dog være meget opmærksom da temperaturen let kommer for højt op.