Vi starter dagen med at varme vandet til mæskegryden. Vi skal bruge ca. 150 – 170 liter, men vi har heldigvis en stor 21Kw gennemstrømnings vandvarmer som kan opvarme vandet til omkring 50°C mens vi fylder gryderne. Dette sparer enormt meget tid. Den resterende opvarmning klares med 17Kw gasblus under vore 150 liter gryder og 26Kw under mæskegryden.
Vi tilsætter mælkesyre for at regulere vandets surhedsgrad. Malten regulerer også selv surheden, så vi rammer det niveau som er ønsket, PH. 5,2 – 5,4. Vi kontrollerer selvfølgelig PH værdi i løbet af processen. Under Urt kogningen falder PH. værdi også en smule og det er vigtigt at det jo er PH. niveauet i gæringstanken der betyder noget. Salte og mineraler tilsættes i henhold til opskrift og øltype. Når vandet er opvarmet til 74°C er vi klar til at komme den valsede malt i, stille og roligt under omrøring. Når malten er tilsat plejer temperaturen at ramme de 67-68°C vi ønsker, ellers må vi varme efter mens vi cirkulerer mæsken med en pumpe. Man skal dog være meget opmærksom da temperaturen let kommer for højt op.