Lidt af hvert.

Vi har fået lavet en fantastisk udsugning over vores gryder. Damp og varme suges ud omgående. Lyddæmperen gør at det stort set ikke larmer. Vi lader også udsugningen køre, på lav hastighed, efter vi har brygget, derved udtørres gulve og så videre. Styringen gør at vi kan regulere hastigheden trinløst.

 

 

 

 

150 liter tank under fyldning i vores lagerkælder. Temperaturen er i vinterhalvåret ideelt til undergæret øl.

 

 

For første gang forsøger vi at lave undergæret øl, en Doppelbock (130 liter). Vi har flyttet vores 150 liter gæringstank ned i lagerkælderen. Temperaturen er, om vinteren, tilstrækkelig lav til at det kan lade sig gøre uden yderligere tiltag. Det bobler lystigt dernede.

Nis damprenser flasker.
Mogens og Per tapper og sætter kapsler på.

 

 

 

 

 

 

 

Travlhed med tapning af Doppelbock.
Kæderen er 12m lang, 4m bred og 1,7m høj.
Det giver god plads til lagring samt fremstilling af undergæret øl.

 

 

 

 

Monster Mill forstærket med stag på begge sider. Trækket fra motor hev siderne skæve i forhold til hinanden, og låste valserne. Fungerer nu upåklageligt!

 

 

Spulestativ, så vi kan fylde en hel kasse flasker med rense væske, på en gang.
Efter 2 dages i blød-sætning renses med flaskerenser.
Spuleplade lægges over kassen og denne vendes på hovedet for tømning.
Spulestativ sættes over kassen inklusiv spuleplade, og det hele vendes på hovedet. Så kan der spules med trykpumpe. Strålen når min. 3 meter op ved fri spuling. Dyser er sølvloddet på rør.

 

Pumpe med Ballofix ventil

 

 

 

 

 

 

 

Inden tapning steriliseres flaskerne med 100°C damp. En besværlig omgang, men det er nødvendigt for at flaskerne er helt rene. Vi anvender 400 – 600 flasker af gangen.

 

Vi har flyttet lidt rundt så der er plads til en ny gæringstank på 150 liter. Reolen med diverse ting og sager er sat i kælderen, og det vi bruger jævnligt ind i rummet hvor vi før havde små portioner malt.

 

3 x 150 liter samt 1 x 380 liter.

 

 

 

 

 

 

 

August 2020, ny indkøbt 300L mæskegryde, med motor/gear i låget og omrører i gryden.
Opstilling af brygudstyr er ændret, skal afprøves om det er helt hensigtsmæssigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(26.09.2020)

Vi fik testet vores nye mæskegryde. Virkelig en fornøjelse!

Omrøreren fordelte malten i gryden og gjorde mæsken helt homogen.

Der sidder en kugle med huller som fordeler spargel vandet effektivt.

Hullet på siden gør det let at fjerne mask. Tager nu kun få minutter.

Sien i bunden fungerede perfekt. Vi rørte ikke om under udmæskningen, så vil urten blive grumset. Vi pumpede ud uden problemer.

 

 

Vi har opsat en kran over vores kælder / lager / kolde brygrum.
Godt til at løfte kasser og malt op når vi skal bruge det eller ned når det skal på lager.