Malt

Malt er, udover vand, hovedingrediensen i ølfremstilling. Vi  køber færdig malt ved leverandører hvor vi kan blande en pallet efter vores behov. Indkøb i større mængder gør maltprisen noget lavere. Der anvendes flere slags malt, byg, rug, hvede, havre og umaltet korn, som hver for sig bidrager med smag sukker og evt. skumdannelse. Vi køber færdig malt som er ristet efter type.

Indholdet af et malt korn:

 

 

 

 

 

 

 

 


Spiring og tørring:

Kernerne fugtes og tilføres varme for at omdanne kernens stivelsen til sukker.
Når spiringen er startet tørres malten og spirerne fjernes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kernerne fugtes og tilføres varme for at aktivere enzymer der kan omdanne kernens stivelsen til sukkermolekyler. Cellevæggene i kernens frøhvide nedbrydes og stivelsen frilægges. Stivelse er hovedsagelig et makromolekyle som består af flere tusinde glukosemolekyler. Når spiringen er startet tørres malten og spirerne fjernes.

Ristning:

Forskellige grader af ristning.

 

 

 

 

 

 

 

Malten kan ristes hvilket giver forskellig smag og farve på den færdige øl, afhængig af hvor hårdt der ristes.