Gennemstrømningsvandvarmeren på 21 Kilowatt kan opvarme vandet til ca.50°C. mens vi fylder gryden.
Malten afvejes på elektronisk vægt når der skal anvendes mindre end 25 kg.
Malten skal valses inden den kommer i mæskegryden. Vi har en rigtig god 3-valset Monster Mill.
Det er vigtigt at malten ikke bliver for fint valset. Skallerne skal bare knækkes så indholdet bliver tilgængeligt og kan opløses.
Den valsede malt hældes i mæskegryden, og omrøres imens, så det ikke klumper sig sammen.
Efter mæskeperioden på 1½ time pumpes væsken til urtgryden og koges. Humle tilsættes når urten har kogt 30 min., det er den humle som giver øllet den bitterhed som er ønsket. 10-15 minutter før urten er kogt færdig tilsættes den humle som skal give øllet aroma.
Vi har etableret en effektiv udsugning som tager en masse damp og varme under mæsk og kogning.
Der kan suges trinløst op til 500 m³ / timen. Gardin fanger damp som en emhætte.
Mens urten koger rengøres og steriliseres gæringstanken. Tanken er på 380 liter.
Som noget nyt har vi købt en si og en Whirlpool spulearm til vores urt gryde.
Viste sig at være meget effektivt.
Som noget nyt hælder vi humlen direkte i urtgryden uden humlesok eller humle si.
Efter kogning laves en effektiv Whirlpool som samler proteiner og humlerester i kurven i bunden af gryden.
Her vist mens vi pumper urten til gæringstanken.
Whirlpool, her vist mens vi pumper urten over til gæringstanken.
Sien i bunden fanger proteiner og humlerester så vi undgår for mange urenheder i gæringstanken.
Sien er Ø50 og 14 cm høj.
Den kogte urt skal nu pumpes over til gæringstanken. Vi anvender en rustfri pladekøler til at køle urten ned til 18°C mens det pumpes over.
Når al urten er pumpet over tilsættes den forberedte gær. Vi har lavet en portion gær som har opformeret sig i 3 døgn.
Så er der brygget 300 liter Sierra Nevada Pale Ale, med masser af humle.