Bryghuset

Øster Løgum Bryghus er et hobbybryggeri, indrettet i det tidligere vandværk her i Øster Løgum.  Vi bestræber os på at fremstille god øl med højest mulig kvalitet, og opdaterer løbende processer og udstyr for at fremme dette. Vi er pt. 7 aktive og 2 passive bryggere. Det er vigtigt for os at vi har et godt socialt fællesskab.

Vores bryggerlaug startede så småt i 2007. De første år hos bryggerne, lidt på skift. Det fylder jo og vakte ikke vild jubel hos familien, så glade var alle da det i 2012 blev muligt at erhverve det nedlagte vandværk her i Øster Løgum. Vi er en forening og har hver en anpart i vores bryghus, og betaler et fast månedligt kontingent for at sikre de faste omkostninger.

Vi holder brygger aften efter behov, hvor vi planlægger nye bryg, tilpasning eller indkøb af udstyr og så bare hyggeligt samvær. Der er selvfølgelig også af og til noget praktisk arbejde som skal gøres så hvis det ikke kan nås om onsdagen finder vi tid til det, som regel en lørdag.
Vi kan, med det brygudstyr vi har lige nu, brygge 320 liter per bryg, og vi brygger  ca. hver 6. uge, dog ikke altid fuld bryg. Undergæret øl skal gære i vores kælder hvor vi kan anvende 3 x 150 liter rustfri gæringstanke, kræver at det er forholdsvis køligt da vi ikke har køling udover naturens luner, dvs. november til marts.

Vi forsøger at afholde årlige arrangementer for at fremme sammenholdet i lokalområdet. Vi afholder ølsmagning og kombinationer deraf, som regel i samarbejde med andre håndbryggere i syd og Sønderjylland.

Alle er velkommen til at kigge ind når vi brygger, for at se hvordan ølbrygning forgår og få inspiration til selv at komme i gang med at brygge øl. Se i Brygkalenderen hvornår vi er her. Kontakt eventuelt en af bryggerne hvis du har spørgsmål om brygprocessen. Kontakt information findes på denne hjemmeside.

Øster Løgum Bryghus, Langbjergvej 12, Øster Løgum, 6230 Rødekro.

Mobilepay: 62683 (Øster Løgum Bryghus)

Kontakt: Se aktive bryggere på side med Bryggere,
eller: bryghuset@oelbryghus.dk

 

    

 

Brygger