![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2023/03/Maeskegryde-fyldes-med-vand-scaled.jpg)
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2018/07/Vand-I-grydeWeb-300x199.jpg)
Gennemstrømningsvandvarmeren på 21 Kilowatt kan opvarme vandet til ca.50°C. mens vi fylder gryden.
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2017/04/Kværn-med-markise-300x199.jpg)
Malten afvejes på elektronisk vægt når der skal anvendes mindre end 25 kg.
Malten skal valses inden den kommer i mæskegryden. Vi har en rigtig god 3-valset Monster Mill.
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2017/04/Kværn-fra-sæk-300x199.jpg)
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2017/04/Kværn-Malt-falder-ned-300x199.jpg)
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2017/04/Malt-kværnet-20kg-300x199.jpg)
Det er vigtigt at malten ikke bliver for fint valset. Skallerne skal bare knækkes så indholdet bliver tilgængeligt og kan opløses.
Den valsede malt hældes i mæskegryden, og omrøres imens, så det ikke klumper sig sammen.
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2023/03/Malt-haeldes-i-maeskegryde-scaled.jpg)
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2023/03/Maesk-omroeres-scaled.jpg)
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2023/04/Braender.bmp)
Efter mæskeperioden på 1½ time pumpes væsken til urtgryden og koges. Humle tilsættes når urten har kogt 30 min., det er den humle som giver øllet den bitterhed som er ønsket. 10-15 minutter før urten er kogt færdig tilsættes den humle som skal give øllet aroma.
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2023/03/Maesk-pumpes-over-scaled.jpg)
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2023/03/Pumpe-med-kugleventil.jpg)
Vi har etableret en effektiv udsugning som tager en masse damp og varme under mæsk og kogning.
Der kan suges trinløst op til 500 m³ / timen. Gardin fanger damp som en emhætte.
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2017/04/Tank-trykrenses-199x300.jpg)
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2017/04/Tank-desinficeres-199x300.jpg)
Mens urten koger rengøres og steriliseres gæringstanken. Tanken er på 380 liter.
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2023/04/Urtgryde-med-kurv-og-Wirlpool-roer-scaled.jpg)
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2023/04/WirlpoolArm-scaled.jpg)
Som noget nyt har vi købt en si og en Whirlpool spulearm til vores urt gryde.
Viste sig at være meget effektivt.
Som noget nyt hælder vi humlen direkte i urtgryden uden humlesok eller humle si.
Efter kogning laves en effektiv Whirlpool som samler proteiner og humlerester i kurven i bunden af gryden.
Her vist mens vi pumper urten til gæringstanken.
Whirlpool, her vist mens vi pumper urten over til gæringstanken.
Sien i bunden fanger proteiner og humlerester så vi undgår for mange urenheder i gæringstanken.
Sien er Ø50 og 14 cm høj.
Den kogte urt skal nu pumpes over til gæringstanken. Vi anvender en rustfri pladekøler til at køle urten ned til 18°C mens det pumpes over.
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2023/03/Pladekoeler-scaled.jpg)
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2023/04/Gaeringstank-fyldes-scaled.jpg)
![](http://oelbryghus.dk/wp-content/uploads/2017/04/Gærstarter-300x271.jpg)
Når al urten er pumpet over tilsættes den forberedte gær. Vi har lavet en portion gær som har opformeret sig i 3 døgn.
Så er der brygget 300 liter Sierra Nevada Pale Ale, med masser af humle.