Tapning

En time inden tapning tilsætter vi lidt sukker og nogen gange speciel gær i gæringstanken for at der kan dannes kulsyre i flasker.

Fermenteringsgær tilsættes et lille udtræk af det færdige øl. Vi anvender normalt ikke denne metode, man det kan forekomme.
Fermenterings sukker klargøres.

 

 

Når gæring og modningsprocessen er slut er det tid at tappe øllet på flaske. Vi anvender 0,5 liter flasker, og genanvender så mange brugte flasker som muligt, nye flasker koster jo også penge. Det er dog en betingelse at der ikke er urenheder i flasken som ikke kan fjernes. Vi sætter flaskerne i blød, med godkendte rensemidler, i kasserne. Flaskerne renses enkeltvis med flaskerenser, kontrolleres at der ikke er snavs indeni, og spules derefter. Kasserne højtrykrenses indvendig og flaskerne sættes til afdrypning.  Umiddelbart inden tapningen trykspules faskerne med 80-100°C varm damp for at sikre at de er helt sterile. Vi har oplevet at urene flasker giver sur øl – ØV.

  

Vi har investeret i 2 vaccum tappemaskiner som laver undertryk i flaskerne og derved suger øl fra tanken. Derved reduceres mængden skum i flasken under tapningen.

Kapslen monteres med en simpel presse beregnet til formålet. Når kapsel er trykket på monteres etiketten. Vi er så heldige at vi har erhvervet en etiketprinter, så vi selv kan designe etikette for hver bryg. Det er en kæmpe hjælp.

Etiketter kontrolleres.
Etiketter monters.
Etiketmaskine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når flaskerne er fyldt skal de stå ved ca. 20°C et par uger for af danne kulsyre.

Så er der ØL som smager.