Vand

Varmt vand, ca. 50°C fyldes i gryden.

Vi starter dagen med at varme vandet til mæskegryden. Vi skal bruge ca. 150 – 170 liter, men vi har heldigvis en stor 21Kw gennemstrømnings vandvarmer som kan opvarme vandet til omkring 50°C mens vi fylder gryderne. Dette sparer enormt meget tid. Den resterende opvarmning klares med 17Kw gasblus under vore 150 liter gryder og 26Kw under mæskegryden.

 

 

Mæskegryden fyldes med 150 – 170 liter vand som opvarmes til 74°C.

 

Vi tilsætter mælkesyre for at regulere vandets surhedsgrad. Malten regulerer også selv surheden, så vi rammer det niveau som er ønsket, PH. 5,2 – 5,4. Vi kontrollerer selvfølgelig PH værdi i løbet af processen. Under Urt kogningen falder PH. værdi også en smule og det er vigtigt at det jo er PH. niveauet i gæringstanken der betyder noget. Salte og mineraler tilsættes i henhold til opskrift og øltype. Når vandet er opvarmet til 74°C er vi klar til at komme den valsede malt i, stille og roligt under omrøring. Når malten er tilsat plejer temperaturen at ramme de 67-68°C vi ønsker, ellers må vi varme efter mens vi cirkulerer mæsken med en pumpe. Man skal dog være meget opmærksom da temperaturen let kommer for højt op.

 

 

 

Malt