Bryg 121 Dark ale

Bryg

Lørdag den 22 januar bryggede vi igen. 320 liter Dark Ale.

En meget maltrig kulsort ale med 12 forskellige malttyper. Giver en dejlig smag af kaffe, lakrids, chokolade  og lidt røg.

Vi fik problemer med stock mash fordi vi havde trykket bunden i mæskekarret for meget , og derved gjort bunden utæt i forhold til kammeret under bunden. Der var frit lejde til at malt kunne stoppe afløbsstudsen totalt. Tog så lige en time ekstra at mæske  ud. Forestår så lige lidt arbejde med at rette op på bunden, dvs. afstands pladerne under bunden.

Vi fik så lige den gevinst at vores effektivitet blev noget højere end påtænkt, 1071 i stedet for 1062. Det giver så formodentlig 1 % mere alkohol.

Hvem har sagt at det skal være let. Vi troede at gæring ikke var gået i gang, der var ingen aktivitet i gærlåsen, men vi havde da bare glemt at skrue en udluftningsstuds til på gæringstanken!

Skal nu nok blive en super god øl.

19. februar tappede vi 285 liter på 1,5 time, 1 time til at opløse fermenterings sukker, og efter tapning selvfølgelig rengøring.
Alt i alt 4,5 timers arbejde.